Tot mai mulți români care merg în Grecia sunt depistați cu coronavirus. Presa elenă a semnalat, miercuri, două noi cazuri, o femeie în vârstă de 60 de ani, internată deja într-un spital din Atena, și de un turist în Corfu.
Pacienta venise în vizită la fiica sa, care lucrează în apropiere de Atena, trecând granița pe la Vama Kulata/Promachonas. Acolo a făcut testul și acesta a ieșit negativ. După câteva zile, însă, femeia a prezentat simptome de infectare cu Covid-19, a mers la un spital local, unde al doilea test a ieșit pozitiv.
Pentru că starea sa de sănătate nu era una foarte bună, femeia a fost internată imediat, după care a fost transferată la un spital din Atena, potrivit Digi 24.
Cel de-al doilea caz semnalat este al unui turist român din Corfu, în vestul Greciei. Bărbatul a fost plasat în carantină, alături de soția sa, despre care nu se știe deocamdată dacă a fost și ea infectată.
Până acum, cel puțin 7 români aflați în Grecia au fost testați pozitiv pentru COVID-19, dar cazuri asemănătoare s-au înregistrat și printre turiști de alte naționalități.
În această dimineață, mai mulți români au fost întorși din drum înainte de a apuca să se bucure de concediu pe litoralul grecesc. Turiștii au ajuns azi-noapte la granița Bulgariei cu Grecia fără să aibă testul pentru COVID.
Oamenii spun că nu au aflat că oficialii greci au devansat obligativitatea testului, de miercuri de la ora 6:00, cum era anunțat inițial, la miezul nopții.
Au parcurs sute de kilometri până la punctul de trecere al frontierei Kulata-Promachonas, dar la graniță li s-a spus că nu pot intra în Grecia fără testele negative Covid-19. Și nu au pățit-o doar românii, ci și turiști din alte state.
Începând de astăzi, toți turiștii care vor să meargă în Grecia trebuie să prezinte un test negativ de Covid-19, iar o grupare de falsificatori de documente care să certifice astfel de teste a apărut deja la vama bulgaro-greacă.
Presa grecească a identificat documente false care certifică efectuarea de teste de coronavirus și rezultatul negativ al acestora.
La granița cu Bulgaria, Kulata-Promachonas, turiștii care intră în Grecia au primit oferta de a cumpăra un document fals cu prețul de 30-40 de euro. În document, falsificatorii modifică numele și datele personale în funcție de cumpărător.